TikTok, Çin hükümetinin video paylaşım uygulamasında gösterilen içerikle ilgili müdahalesi iddialarına karşı çıktı.

Pekin merkezli Bytedance’in sahip olduğu popüler platform, Çin’in hassasiyetlerine dayanarak “içeriği kaldırmadığını” söyledi.

ABD’li milletvekillerinin, Pekin’in uygulama ve veri toplama konusundaki içeriği sansürleyip sansürlememe konusundaki endişelerini takip ediyor.

Bu inceleme, Çin teknolojisi tarafından ortaya konan algılanan ulusal güvenlik riskleri konusundaki daha geniş bir anlaşmazlığın bir parçası.

Şirketten yapılan açıklamada, “Çok açık olalım: TikTok, Çin ile ilgili duyarlılıkları temel alan içeriği kaldırmıyor. Çin hükümetinden hiçbir içeriği kaldırmamız istenmedi ve istenirse bunu yapmazdık.” Dedi .

“Çin hükümeti dahil hiçbir yabancı hükümetten etkilenmiyoruz; TikTok Çin’de faaliyet göstermiyor, gelecekte de böyle bir niyetimiz de yok” dedi.

Firma, Çin’deki uygulamanın Douyin olarak bilinen benzer ancak ayrı bir sürümünü kullanıyor.

TikTok, ABD’deki tüm kullanıcı verilerinin Singapur’da yedeklenerek ABD’de saklandığını söyledi.

Veri merkezlerimiz tamamen Çin’in dışında bulunuyor ve verilerimizin hiçbiri Çin yasalarına tabi değil.”

Hızlı büyüyen sosyal medya uygulaması yaklaşık 500 milyon normal kullanıcıya sahip olsa da, TikTok kullanıcı tabanını açıklamaz. Uygulama mağazalarında bir milyardan fazla kez indirildiği tahmin ediliyor.

Dudak senkronizasyonu yapan ve müzikle dans eden gençlerin klipleriyle tanınan platform, insanların 15 saniyelik videolar yayınlamasını ve paylaşmasını sağlıyor.

Güvenlik endişeleri
TikTok’un geri dönüşü, ABD senatörleri Tom Cotton ve Chuck Schumer’den istihbarat yetkililerinden, şirketin neden olduğu ulusal güvenlik risklerini ve diğer Çin içerik platformlarını değerlendirmelerini istedi.

Senatörler, taleplerinin “ulusal güvenlik ve TikTok’un yarattığı siber güvenlik riskleri konusunda artan endişeler arasında” yapıldığını söyledi.

“Yalnızca ABD’de 110 milyondan fazla indirme ile TikTok, görmezden gelemeyeceğimiz potansiyel bir karşı istihbarat tehdididir” dediler.

Çin’in AI şampiyonlarını geri tepen kara listeye alabilir mi?
Firması özellikle gençlik pazarında TikTok ile yarışan Facebook patronu Mark Zuckerberg de yakın zamanda sansür endişeleriyle ilgili platforma saldırdı.

Bir diğer ABD senatörü Marco Rubio, daha önce ABD ulusal güvenlik panelinden Bytedance’in Musical.ly’i satın almasını gözden geçirmesini istedi.

Bay Rubio, uygulamanın Çin hükümetini eleştiren içeriği sansürleme konusundaki endişelerini belirtti.

Başka bir Çinli teknoloji devi olan Huawei’nin ABD’nin incelemesini artırdı.

Geçtiğimiz yıl Washington, dünyanın en büyük telekomünikasyon üreticisi olan firmayı ulusal güvenlik endişeleriyle engellemeye başladı.

Huawei: ABD yasağı milyarlarca kullanıcıya zarar verecek
Huawei, ürünlerinin kullanımının güvenlik riski taşıdığını iddia ettiğini defalarca reddetti ve Çin hükümetinden bağımsız olduğunu söyledi.

Kategoriler: Haber

0 yorum

Bir cevap yazın

Avatar placeholder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir